Muster on tähtis. Juhuslikult tuleb ka muster. Aga parem on, kui seda saab ise korraldada.

25 December 2007

Jõuluvärk

Selline käterätt puges pakki, mille abikaas oma vanaemale kuuse alla poetab. Samasugune käterätt pisut erineva pitsiga ootab kohendust ja pakki pääsemist enne kui Tartusse sõidame.
Need ei ole osa kingihunnikust, vaid lihtsalt ühed sokid, mis tükk aega pooleli olid ja siis veel pikemat aega peitmata lõngaotstega karbis seisid ja mille ma täna ära viimistlesin. Lõng on Mammalt saadud vana maavillane, selle pärast ka on ühe soki kannal värviüleminek (mida alles pressides märkasin). Muster internetist leitud. Selle "valepalmikuga", mis säärte peal on, tegin ka viimati näidatud väikeste siniste sokkide sääred.
Me pole kunagi olnud eriti kuusesõbralikud inimesed. Alguses katsusime okstega läbi ajada, siis kui laps oli imik, ehtisime mõned aastad ka pisikesi pärispuid ja mingi aasta vist ka lihtsalt draakonipuud. Aga nüüd on meil juba teist aastat kodus pisike kanada kuusk. Eelmise istutasid mu vanemad suvel maale ja kui ma teda sügisel viimati vaatamas käisin, oli ta päris rahul ja tundus, et kodunemine läks küll kenasti. Tänavu on eriti tugevate ja ilusate okstega puuke, see et ta pisut kõver on, mind üldse ei häiri. Kuuse kõrval on küünlajalg, mille ema ühelt oma lugematutest reisidest tõi. Alguses olid tal küpsised sees ja nii oligi mõeldud, et kõigepealt maiustad ja siis naudid küünlavalgust.
Ja stiilinäide meie magavast elukast. Loomulikult voodis, vaatamata sellele, et eile pestud, on ta tänaseks juba jälle plekiline, aga ülimalt armas - ehkki seda vist sellelt pildilt ei paista :D.

No comments:

Juba möödas