Muster on tähtis. Juhuslikult tuleb ka muster. Aga parem on, kui seda saab ise korraldada.

12 July 2008

Tagurpidi aplikatsioon

Tagurpidi aplikatsiooni tehnika kohta leidsin õpetuse mööda blogisid ja seal antud linke kolades. Kahjuks täpset teed ei mäleta.
Lugesin läbi, lugesin teise korra veel ja hakkasin otsima särki, millele julgeks harjutamise mõttes käärid sisse lüüa. Poja kapi tagant otsast leidsin selle polo, mis on talle küll paras, aga peaaegu kandmata - nii igav. Netist leidsin lastele mõeldud värvimispiltide alt teo.

1. samm ongi - lõigata pildist välja šabloon. Soovitatakse kinnitada šabloon spreiliimiga kangale, aga minul seda liimi kodus ei olnud ja üritasin siis lihtsalt käega kinni hoida.









2. samm - kui šabloon on olemas, tuleb ära värvida need osad kangast, mis hiljem eemaldatakse. Selleks toppisin särgi sisse ühed kilekaaned ja kasutasin vana, peaaegu kuivanud kangavärvi. Järgmine kord valin vedelama, või joonistan ainult piirjooned.











3.samm - keerasin töö tagurpidi ja kinnitasin nööpnõeltega teise kanga. See peab olema samuti t-särk, võimalikult sarnane materjal. Minul on natuke õhem, aga lõpuks see ei häirinud. Tuleb jälgida, et koejooned mõlemal kangal täpselt ühtiksid. Lisakanga pealispool peab olema vastu t-särgi tagupoolt.








4. samm - kõigi värvitud väljade ümbert tikkisin kahekordse mulineega tihedalt eelpistes läbi mõlema kanga. See võttis üllatavalt palju aega.

5. samm - kui kõik tikitud, lõikasin ettevaatlikult ära värvitud osa t-särgist, nii et näha jäi ainult alumine lisakangas. Tagant poolt lõikasin ka üleliigset riideribad ära.
Selline ta saigi.

No comments:

Juba möödas