Muster on tähtis. Juhuslikult tuleb ka muster. Aga parem on, kui seda saab ise korraldada.

03 January 2008

Algab lapitekk

Juba valmis lappidest
Kootud lapid - näivad pildil erimõõtu, tegelikult venitades-sikutades on ühesuurused. Nendega on kõik korras. Kui riknenud vardad taastuvad, siis koon suure hooga edasi. Raamatust "200 kootud ruutu".Heegeldatud ruudud. Raamatust "200 heegeldatud ruutu". Probleemiks on tohutu suurusevahe - sammastest ja augulised ruudud on suured, ringselt kootud või kinnissilmadest väiksemad. Ja miks sirgelt heegeldamisel on mõnes kohas alustuseks nõutud 29, mõnes 33 silmust? Omakorda erinevad suuruse poolest ka kootud ja heegeldatud ruudud - ka suurimad heegelruudud on väiksemad kui kootud ruudud.

Siin ongi suuruste vahe hästi näha - väikesed ruudud suurte peal. Neid ei venita kuidagi samasse mõõtu. Pean veel hoolega mõtlema, kuidas see kupatus kõik kokku saada. Võibolla teen hoopis praakruutudest padja tekile juurde.

5 comments:

Anonymous said...

aga äkki on heegeldatud ruutude suuruse vahe tulnud lõnga jämedusest? olen kuskilt kuulnud/lugenud et ka ühe sama lõnga erinevad tokid võivad erineva jämedusega olla ??!! samas nt. soovitaks neile väiksematele lappidele paar ringi või rida juurde heegeldada, et saaks ühesuurused lapid !

Julget peale hakkamist!

Anonymous said...

Ma ei ole Kodukana, aga tean, et köik ta ruudud on samast löngast tehtud. Töesti kummaline, et nii erinevad tulevad!
Su kudumise ja heegeldamise käekiri on erinevad vist!

Siiri-Liisi said...

ja tundub, et ka mu heegeldamise ja heegeldamise käekirjad. Otsustasin juba, et teen siis osad lapid nr 4 nõelaga (tavaline on 3,5) et suurem saaks.

Terje said...

Aga miks sa ühe teki sisse nii palju erineva struktuuri ja mustriga lappe paned? Kirjuks ei lähe sedaviisi? Ühe mustriga ja erivärvilised ja oleks suurusevahe lahendatud ka.

Siiri-Liisi said...

Ühesuguste tegemine oleks igav.:D Nii põnev on erinevaid teha ja sinna maale sauna, kuhu tekk läheb mu, meelest selline lapsik ja virvendav tekk ka sobib.
Aga tuleb tunnistada, et see sobimatute värvide probleem ja klapitamise küsimused on mindki vaevanud.

Juba möödas